Vanliga frågor


Visa alla svarDölj alla svar
Hur gör jag en bok av min blogg?
På förstasidan väljer du först vilken bloggportal du använder. Skriv därefter in ditt blogg namn och klicka på "Går vidare". Följ sedan inatruktionerna. Hela processen är uppdelad i fem enkla steg. På första sidan hittar du en demonstrationsvideo som genomgående visar hur du går tillväga.
Hur mycket kostar en bloggbok?
Varje boktyp har ett grundpris. Därefter varierar priset på böckerna beroende på antalet sidor. Vad priset blir för just din bloggbok räknas därför ut vid beställning. Skulle din bok delas upp i flera delböcker betalar du grundpriset per bok och därefter påslag per sida. Läs mer om priser här.
Mina inlägg visas inte i listan med inlägg
Troligen beror dett på att du inte har RSS påslaget i din blogg. Kontakta oss om du är osäker på hur du slår på detta.
Hur lång tid tar det tills att jag får boken?
Leveranstiden varierar mellan 5-10 arbetsdagar beroende på när du gjort din beställning. Brytpunkten för beställningar söndagar kl. 19.00. Beställningar gjorda innan brytpunkten skickas till tryckeri vid brytpunkten. Beställningar som inkommer efter skickas normalt sett för tryck nästkommande brytpunkt.
Hur långt tillbaka i tiden kan jag sammanställa min blogg?
Du kan själv, utan några beställningar, välja hur långt tillbaka du vill att din bok ska gå. Däremot är maxantalet 300 sidor per bok. Om din blogg omfattar för många sidor än vad som får plats i en bok, kommer bloggen automatiskt att delas upp i flera delböcker. Din blogg kan inte blir mer än fem delböcker. Kontakta oss om du är intresserad av en större upplaga eller innehåll som är större än fem böcker.
Hur kommer bloggen att se ut när den är sammanställd?
Din bok kommer att innehålla de inlägg från din blogg som du väljer att ta med. I sista steget kommer du kunna granska alla sidor i din bok. Granska noga din beställning innan du går vidare med beställningen.
Hur kommer bilderna i boken att se ut?
Bilderna hämtas direkt ifrån din blogg. Bilderna kommer inte att kunna få bättre kvalitet än vad den har i bloggen. Oftast duger bildkvaliteten för att det ska se bra ut i boken. Om du dock har bilder med dålig kvalitet kan inte Blogg till Bok ansvara för det.
Hur kommer videoklipp från bloggen att se ut i boken?
Dina videoklipp kommer att synas i boken som en bild om de kommer från youtube, vilket är den bild du normalt ser innan du väljer att spela upp videoklippet.
I vilka storlekar kan jag få boken i?
Boken kommer att tryckas i storleken A5. Se mer om vilka boktyper du kan välja mellan här.
Kan jag ändra i texten och layouten?
Nej, du kan i nuläget inte redigera i din bok. För att göra en ändring måste du först ändra innehållet i din blogg.Tanken är att bloggen ska sammanställas automatiskt utan fysiska mellanhänder. Just nu går det endast att välja mellan vilka datum som ska sammanställas, så sker sammanställning av boken sedan automatiskt. Däremot jobbar vi på att utöka din möjlighet att ändra redigera din bloggbok.
Kan jag välja att ta bort inlägg jag inte vill ha med?
Ja, under steg två när du skapar din bok kommer du få upp en lista med dina blogginlägg. Du kan där välja vilka inlägg du vill ha med.
Kan jag välja att ha med kommentarerna på mina inlägg?
Nej, i dagsläget tas inga kommentarer med. Vi arbetar dock ständigt på att utöka dina valmöjligheter vid beställning av din bloggbok.
Kan jag designa mitt egna omslag?
Ja, men med vissa begränsningar. Du kan själv välja mellan ett antal färger på rubrik och underrubrik. Du kan även välja egen omslagsbild. Dock krävs det att omslagsbilden har minst 300dpi för att kunna laddas upp, detta för att bilden ska bli så bra som möjligt i tryck. Du får sedan välja mellan ett antal omslagsfärger.
Vad händer om jag har en stor blogg?
Max antal sidor per bok är 300 sidor. Stora bloggar som får ett sidoantal över 300 sidor kommer automatiskt att delas upp i flera böcker. En blogg som exempelvis blir sammanlagt 400 sidor kommer automatiskt att delas upp i Del 1 och Del 2, där vardera delbok blir på 200 sidor. Önskar du få en annan uppdelning på böckerna måste du själv gå tillbaka och justera datumintervallet.
Om jag har en annan bloggadress än de så går att välja mellan, hur gör jag då?
Vi kommer ständigt att utöka stöd för fler bloggportaler. Kontakta oss gärna och informera om vilken bloggportal just du har.
Hur sker betalningen?
Betalningen sker via vår betalningspartner EPay . För demostration hur betalningen går till, se demostrationsfilem på förstasidan. En orderbekräftelse på beställningen kommer även att skickas till den angivna mailadressen.
Hur använder ni mina kontaktuppgifter?
För information och personuppgiftpolicy, klicka här.
Vad gäller angående upphovsrätten på Blogg till Bok?
Du som beställare är ensam ansvarig för de texter och bilder som laddats upp på Blogg till Bok. Beställaren försäkrar att han ensam besitter upphovsrätt, märkesskydd och alla andra rättigheter till de texter och bilder som används till att producera de böcker som beställaren har beställt. Alla kränkningar mot dessa rättigheter och de påföljder detta innebär bärs allena av beställaren. I det fall tredje man gör anspråk på grund av upphovsrätt och/eller andra rättigheter som tillfaller denne, håller beställaren Blogg till Bok fullt skadeslös. Slutligen garanterar beställaren att inga texter eller bilder på något sätt bryter mot gällande lag och då speciellt de gällande lagarna mot barnpornografi, rasism och/eller hets mot folkgrupp. För information om villkor, klicka här.
Kommer ni att utöka produktutbudet?
Vi strävar hela tiden efter förbättring och vårt mål är att utöka produktutbudet.
Varför ska jag använda er tjänst?
Tjänsten riktar sig åt bloggare som på ett smidigt sätt vill få sin blogg sammanställd till en bok. Vår idé är att du ska slippa allt krångel med att själv klippa och klistra för att få en sammanställning av din blogg. Vi hjälper dig helt enkelt att snabbt och enkelt göra din blogg till bok. Valmöjligheten att själv ändra i sin bok är därför begränsad.

© 2012-2019 Copyright Blogg Till Bok. Alla Rättigheter Förbehållna. Av Direktbok i Stockholm AB
Visa Mastercard facebook